WSPÓLNOTA REDA OBWODOWA 33

Witajcie Drodzy Sąsiedzi zapraszam na nasze forum

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2017-03-10 23:23:41

Edward
Administrator
Liczba postów: 11
WindowsChrome 56.0.2924.87

Parkowanie pomiędzy garażami

Drodzy Sąsiedzi [sred])
W maju 2016 r. zwróciłem się do  Zarządu z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu nieprawidłowo zaparkowanych pojazdów pomiędzy garażami w naszym bloku. Zaparkowane samochody bardzo utrudniają lub uniemożliwiają dostęp do garażu, zmuszając kierowcę do manewrowania w odległości 3-5 cm od nieprawidłowo zaparkowanych samochodów. Całkowicie uniemożliwiają wyjście pasażerów przed garażem. Niestety nasz Zarząd całkowicie zignorował prośbę 8 właścicieli garażów i do dnia dzisiejszego dał żadnej odpowiedzi.

Czy macie jakieś propozycje związane z tym coraz bardziej nabrzmiałym problemem?

Zwracam się z prośbą o wzajemne poszanowanie i nie utrudnianie korzystania sąsiadom z garażów.

Art.  49. 2.  Zabrania się postoju:
1)  w miejscu utrudniającym wjazd lub wyjazd, w szczególności do i z bramy, garażu, parkingu lub wnęki postojowej;
2)  w miejscu utrudniającym dostęp do innego prawidłowo zaparkowanego pojazdu lub wyjazd tego pojazdu;

#2 2017-03-19 14:12:45

b88
Użytkownik
Liczba postów: 4
AndroidChrome 56.0.2924.87

Odp: Parkowanie pomiędzy garażami

Rozumiem problem i sam nigdy nie parkowałem między czyimiś garażami (nie miałem takiej potrzeby). Ale jestem przekonany że nikt nie parkuje tam ze względu na to aby komuś zrobić na złość a poprostu z braku innych miejsc. Wysepka pomiędzy garażami jest szersza od szerokości samochodu a więc nie ma mowy o jakimkolwiek utrudnianiu wjazdu. Szerokość wjazdu dalej ograniczana jest szerokością bramy garażowej.
A że 8 osób nie przegłosuje pozostałych 40 wydaje się oczywiste...

#3 2017-03-21 22:02:27

Edward
Administrator
Liczba postów: 11
WindowsChrome 56.0.2924.87

Odp: Parkowanie pomiędzy garażami

no właśnie utrudnia i jest to rzecz obiektywna, a nie kwestia większości....
https://1drv.ms/i/s!AvNZGc6fo6WWlWVQgxWxVrCzvWfV

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum